Tuesday, February 24, 2009

Tuesday, February 10, 2009

Lighting Evaluation: Critic Room

The critic room sits atop the center of the 4th floor of the Gatewood Studio Arts Building and is primarily used as a multi-use gathering space for Interior Architecture classes, meetings, presentations, critic evaluations, etc. The critic room’s appearance, layout, and size of the space are directly related to the various functions that takes place in the room. The room is adorned with white tack board walls, track lighting that is situated along the perimeter of the room, and window slits that appear along the four quadrants of the room which peer out to studio desks that surround the space. An open ceiling plane gives the critic room its distinctive and serene quality. Natural light floods the space through translucent windows on the roof allowing for general lighting during the day. The dark polished concrete floors of the room help to contain the light and prevent glaring in the space. The overall impression of the critic room is that it is an open, airy, important, and inviting space due to the simplistic features, location, and natural lighting.

Monday, February 9, 2009